Οικολογική συσκευασία

Οικολογική συσκευασία

Η συσκευασία αποστολής μέσα στην οποία παραλαμβάνεις τα επιλεγμένα προϊόντα της Green & Eco Living, δεν θα μπορούσε να είναι “μακρυά” από την φιλοσοφία της!

Για τις αποστολές μας χρησιμοποιούμε κουτί από ανθεκτικό χαρτόνι kraft χωρίς λεύκανση, το οποίο είναι βιοδιασπώμενο εφόσον απορριφθεί στα απλά σκουπίδια, αλλά και ανακυκλώσιμο από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.)*. Προκειμένου το κουτί αποστολής μας να διατηρεί την ιδιότητά του ως ανακυκλώσιμο και βιοδιασπώμενο υλικό δίχως να το “καταστρέφουμε”, η σφράγισή του γίνεται με οικολογική χάρτινη νεροταινία “γκομέ”, της οποίας η φυτική κόλλα με βάση το άμυλο ενεργοποιείται μόλις έρθει σε επαφή με το νερό.

Η ταινία γκομέ είναι η μοναδική ταινία που καταφέρνει να είναι ανακυκλώσιμη, αλλά ταυτόχρονα βιοδιασπώμενη εφόσον απορριφθεί άσκοπα στο περιβάλλον, κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό με την χρήση συμβατικής ταινίας.

Τα προϊόντα σου προστατεύονται στο εσωτερικό του κουτιού αποστολής από γέμισμα αποξηραμένου σταχυού φυτικής προέλευσης, κατά συνέπεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος μιας όμορφης διακοσμητικής σύνθεσης, ενώ είναι 100% βιοδιασπώμενο εφόσον αποφασίσεις να το πετάξεις.

Οικολογική συσκευασία

Ερχόμενοι σε επαφή με εταιρείες που ήδη συνεργαζόμαστε ή θέλουμε να συνεργαστούμε, προσπαθούμε να μεταδώσουμε επίσης την σημασία της χρήσης περιβαλλοντικά φιλικών συσκευασιών για τα οικολογικά και φυσικής προέλευσης προϊόντα που επιλέγουμε. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να μεταδώσουμε αυτήν την γνώση σε συνεργάτες μας οι οποίοι χρησιμοποιούν συμβατική συσκευασία στα προϊόντα τους, αλλά και να συνεργαστούμε με εταιρείες οι οποίες έχουν επενδύσει προς εναλλακτικές μορφές συσκευασίας.

Τέλος, συνεχίζουμε ενεργά την έρευνά μας προκειμένου να διατηρούμε την συσκευασία αποστολής μας εξ’ ολοκλήρου περιβαλλοντικά φιλική αλλά παράλληλα περισσότερο ασφαλή. Επόμενός μας στόχος είναι η προσθήκη οικολογικής αδιάβροχης προστασίας έτσι ώστε το δέμα που λαμβάνεις να είναι ακόμη περισσότερο ανθεκτικό στις διάφορες καιρικές συνθήκες.

Παρακολούθησε τα blogs μας όσο προχωράμε προς αυτήν την κατεύθυνση!

*ΥΓ: Μπορείς να ενημερωθείς αναφορικά με όλα τα υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) αλλά και τα σημεία απόρριψής τους, στο σχετικό link: Τι υλικά ανακυκλώνουμε?

Related Post